Мистецтво доставки їжі на велосипеді

Давно минули ті часи, коли послугами кур'єрів користувалися лише для доставки документів чи посилки. Сьогодні в такий спосіб можна привезти все, що завгодно. Великий попит має доставка їжі велокур'єрами. Такі служби працюють у різних погодних умовах та цілий день експлуатують свою техніку. Численні відгуки задоволених клієнтів підтверджують як високий рівень сервісу таких служб, а й швидку доставку.

Важливо вибирати кур'єрський велосипед , який буде недорогим, надійним та простим в обслуговуванні. Розберемося докладно, як вибрати і де купити велосипед для кур'єра .

Переваги використання велосипеда для доставки

Велосипед - один з  найпоширеніших і найулюбленіших видів транспорту, яким користуються понад мільярд чоловік. Така популярність обумовлена доступністю, легкістю керування, мобільністю, а також дозволяє уникнути заторів на дорогах у великих містах. Ці переваги дозволяють використовувати велосипед для кур'єрів.

Співробітник на велосипеді здатний переміщатися в 2 - 2,5 рази швидше, ніж пішки, тому кількість замовлень зростає в 1,5 рази, а отже прибуток також буде більшим. Велосипед для служб доставки має низку переваг у порівнянні з іншими видами транспорту:

  • Економія. Їзда на байку не вимагає оплати стоянки, страховки, купівлі палива як автомобіль. До того ж ремонт та обслуговування коштуватиме значно дешевше.
  • Комфорт. Погодьтеся, їхати на велосипеді набагато приємніше, ніж у переповненому автобусі чи маршрутці. Навколо відкриваються нові краєвиди, вивчити нові місця у місті.
  • Немає жодних заторів. Клієнти цінують оперативність, а велосипед для доставки їжі допоможе швидко дістатися пункту призначення, минаючи при цьому транспортний колапс.
  • Екологічність. Великий не кредит довкіллю, немає жодних викидів в атмосферу.
  • Користь здоров'ю. Кур'єр буде кататися на втіху і одночасно займатися спортом, катаючись на велосипеді можна добре накачати всю нижню частину тіла. Завдяки велотренуванням можна в короткий термін позбутися зайвої ваги, знизити прояви маневреності. На байку можна легко проїхати тонкими провулками, бездоріжжям, різними стежками. Таким чином, можна не тільки заощадити час, а й дістатися будь-якої точки міста, навіть у ті місця, де автомобіль не проїде.

До того ж для їзди на велосипеді не потрібно оформлювати права водія. Перш ніж розпочати робочий день, обов'язково треба перевірити справність кур'єрського велосипеда та взяти із собою набір ключів на випадок поломки транспорту. Тиск у шинах, гальма,  ланцюг, кермо, сідло - всі ці комплектуючі мають бути налаштовані та бути справними. Це забезпечить безпеку та комфорт під час руху, до того ж їжа має бути доставлена в цілості та безпеці, ще гарячій.

Який велосипед краще вибрати кур'єру?

Вибрати велосипед для доставки їжі , який би не зжирав багато грошей на обслуговування, був зручним, надійним, дуже непросто. Для кур'єрів найчастіше  купуються недорогі велосипеди, проте не варто забувати про технічні характеристики.

На даний момент випускається величезна кількість різновидів велосипедів . Всі їх можна розділити на чотири базові типи: міські, гірські, шосейні та гравійні. У кур'єрських службах використовуються в основному гірські та міські моделі, саме їх і розглянемо детально:

  • Міський - відмінно підійде для повсякденних поїздок містом на невеликій швидкості. Він легкий, з високим кермом, широким сидінням і зазвичай гладкими шинами.
  • Гірський - створений спеціально для катання з бездоріжжя. Він міцний, має широкі шипасті колеса, його технічні характеристики забезпечують витривалість. Такий велосипед підходить для тривалих поїздок різною місцевістю.

Міський велосипед для кур'єрів цілком підійде. Жорстка вилка допоможе вам легко маневрувати у щільному потоці міського транспорту. Відсутність амортизації підвищує жорсткість конструкції, і дозволяє швидко набирати швидкість, не втрачаючи сили на розгойдування амортизатора. Однак на бездоріжжі, пересіченій місцевості комфорту не варто чекати.

Обідні гальма не вимагають додаткового налаштування та прості в обслуговуванні. Дискова гідравліка дозволяє контролювати велосипед на високих швидкостях та навантаженнях. Якщо бюджет дозволяє краще вибрати гідравліку. Особливу увагу слід приділити діаметру колеса. Колеса більшого діаметра краще зберігають швидкість, долають накатом більші перешкоди та мають краще зчеплення. Колеса з діаметром 27,5" підійдуть для тих, кому потрібна швидкість, маневреність та контроль над рухом.

Велосипед для служб доставки має бути з передачами. Це дасть можливість людям із будь-якою спортивною формою без перенапруги педалювати і в крутих підйомах, і на рівних ділянках. За відсутності екстремальних навантажень недорогі комплектуючі гідно відпрацюють кілька сезонів. Також при виборі мотоцикла потрібно враховувати його розміри, вони вибираються під зростання кур'єра.

На велосипеді має бути встановлений багажник, фляготримати, велозамок та велосвітло. Всі ці аксесуари можна придбати окремо. Від правильного вибору кур'єрського велосипеда залежатиме його довговічність та ефективність роботи, тому не варто економити на велотранспорті.


Де придбати кур'єрський велосипед?

Купити велосипед для кур'єра зручно та вигідно у спеціалізованих інтернет-магазинах. Компанія Titanbike більше десяти років виробляє недорогі та якісні велосипеди, які користуються попитом серед українців. Вона активно розвивається, а асортимент щорічно поповнюється новими моделями веліків. Виробничі потужності розміщені безпосередньо у Харкові, що робить велотранспорт доступнішим для кур'єрів. . Фахівці мають необхідні знання та різнобічний досвід із виробництва рам та інших комплектуючих. Це дозволяє створювати як звичайні аматорські моделі, і професійні великі для серйозних навантажень.

Для служб доставки, які працюють в Україні, харківський виробник дарує унікальну можливість купити велосипед для кур'єра за спеціальною ціною.  Для цього кур'єру необхідно:

  • Підтвердити місце роботи, зробивши скріншот журналу замовлень та профілю у додатку доставки.
  • Вибрати на сайті модель, яка сподобалась. Представлені такі торгові марки: Titan, Favorit,  Cross, Cronus, Crossbike, Chempion.
  • Отримати знижку, яка залежатиме від вибраної моделі велосипеда.

Взяти участь в акції може будь-який кур'єр української служби доставки. Залишається тільки вибрати робочого конячку і можна вирушати в дорогу.